Kyckling med tomatris och parmesan

En rätt som går väldigt snabbt att förbereda och kräver bara lite passning på spisen. Välj ett fullkornsris som inte har för lång koktid, gärna ett som inte kräver mer än 20-30 minuters koktid. Håller sig fint till dagen i matlådan.  En klick creme fraiche och riven parmesanost är jättegott till, servera med en god grönsallad.

 

Instruktioner

Tid att förbereda: 00:15

Tid att laga: 00:30

Portioner: 4

  1. Salta och peppra kycklingfilén, skär den i mindre bitar. Bryn den i lite smör eller olivolja. Plocka upp ur grytan
  2. Skala morötter och lök, skär morötterna i slantar och löken i klyftor. Bryn tillsammans med timjan i en djup gryta några minuter, tillsätt riset och bryn ytterligare ca 5 minuter.
  3. Lägg tillbaka kycklingen i grytan, tillsätt vatten, krossade tomater och smula i buljongtärningen. Låt puttra under lock ca 30 minuter, kontrollera  så att riset är kokt och kycklingen är färdig. Rör om ibland i grytan och tillsätt eventuellt lite mer vatten så att inte riset bränns fast i grytan.
Recept
  • Kyckling med tomatris
  • 3-4 kycklingfilé
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1/2 msk torkad timjan
  • 4 dl fullkornsris
  • 3 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 buljongtärning, grönsaks- eller kyckling
  • salt och nymald svartpeppar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *