Spaghetti Bolognese

Här  kommer min tolkning av Spaghetti Bolognese. Gör en stor sats så att det räcker till matlådan i veckan. Det blir väldigt gott med lite rödvin, rotfrukter och pancetta i såsen. Servera gärna med färsk pasta och nyriven parmesanost.

Instruktioner

Tid att förbereda: 00:15

Tid att laga: 00:45

Portioner: 4

  1. Börja med att hacka lök, vitlök, morot och rotselleri.
  2. Bryn i en gryta ett par minuter. Tillsätt köttfärsen och bryn den ett par minuter så att den får fin färg. Lägg i pancetta och låt den fräsa några minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten, vin, tomatpuré, kryddor och smula köttbuljongtärningen.
  4. Låt puttra i ca 30 minuter under lock.
  5. Servera med pasta och nyriven parmesanost.
Recept
  • Köttfärssås
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g krossade tomater
  • 1 morot
  • 50-100 g rotselleri
  • 1 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 50 g pancetta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk oregano (torkad)
  • 1 tsk timjan (torkad)
  • salt och nymalen svartpeppar efter smak

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *