Här kommer min tolkning av Spaghetti Bolognese. Gör en stor sats så att det räcker till matlådan i veckan. Det blir väldigt gott med lite rödvin, rotfrukter och pancetta i såsen. Servera gärna med färsk pasta och nyriven parmesanost.
Instruktioner
Tid att förbereda: 00:15
Tid att laga: 00:45
Portioner: 4
- Börja med att hacka lök, vitlök, morot och rotselleri.
- Bryn i en gryta ett par minuter. Tillsätt köttfärsen och bryn den ett par minuter så att den får fin färg. Lägg i pancetta och låt den fräsa några minuter.
- Tillsätt krossade tomater, vatten, vin, tomatpuré, kryddor och smula köttbuljongtärningen.
- Låt puttra i ca 30 minuter under lock.
- Servera med pasta och nyriven parmesanost.
Recept
- Köttfärssås
- 500 g nötfärs
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 400 g krossade tomater
- 1 morot
- 50-100 g rotselleri
- 1 dl rödvin
- 1 dl vatten
- 50 g pancetta
- 2 msk tomatpuré
- 1 köttbuljongtärning
- 2 msk olivolja
- 1 tsk oregano (torkad)
- 1 tsk timjan (torkad)
- salt och nymalen svartpeppar efter smak