Blåbärspaj med vallmofrö och råsocker

Den här pajen är jättegod,  blir krispig med fiberhavregryn och vallmofrö. Går snabbt att förbereda och tillaga. Servera med en klick vaniljglass. Jag har minskat mängden blåbär från ursprungsreceptet, jag tycker att det proportionerna blir bättre då mellan blåbär och deg.

Instruktioner

Tid att förbereda: 00:15

Tid att laga: 00:25

Portioner: 8

  1. Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.
  2. Tärna smöret i små bitar och blanda det med råsocker och vetemjöl till en smuldeg.
  3. Blanda försiktigt i vallmofrö och havregryn med resten av degen.
  4. Tillsätt socker och potatismjöl till blåbären och och blanda.
  5. Häll bären i botten i en eldfast form och strö över smuldegen.
  6. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills pajen fått en fin gyllene färg.
  7. Låt pajen svalna lite och servera med en klick vaniljglass.
Recept
  • Smuldeg
  • 200 g kallt smör eller margarin
  • 1 dl råsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk vallmofrön
  • 2,5 dl fiberhavregryn eller vanliga
  • Fyllning
  • 1 liter blåbär
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 dl potatismjöl

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *