Italiensk grönsakssoppa med basilikaolja

Här kommer veckans vegetariska rätt.  En mustig grönsakssoppa med tomatbas full av nyttigheter och god basilikaolja som ringlas över vid servering. Jättegod och enkel att göra.  Servera med ett matigt bröd till soppan.

Instruktioner

Tid att förbereda: 00:15

Tid att laga: 00:30

Portioner: 4

  1. Skala och skiva löken i små bitar och hacka vitlöken. Skala och skiva morötterna i slantar och rensa och strimla sellerin.
  2. Fräs grönsakerna under lock i ca 15 minuter i en stor gryta. Rör om då och då så att grönsakerna inte bränns vid.
  3. Häll över vattnet, krossade tomater, tomatpure, buljongtärningar,kryddor och några droppar citron. Koka i ca 10 minuter.
  4. Tillsätt bönor och spenat och koka i ca 2 minuter till.
  5. Smaka av med eventuellt lite mer mer kryddor.
  6. Servera med ett matigt bröd.
Recept
  • Grönsakssoppa
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stora morötter
  • 2 stjälkar selleri
  • 2-3 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater 400 g
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 burk cannellinibönor 400 g
  • ca 100 färsk bladspenat
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm chilipeppar
  • några droppar citronsaft
  • Basilikaolja
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *