Chicken nuggets med basilikasås och rostade rotfrukter

Det här receptet har vi gjort många gånger. Supergott med parmesanpanerade  chicken nuggets med rostade rotfrukter och basilikasås. Kycklingbitarna steks några i taget i en stekpanna under tiden som rotfrukterna rostas i ugnen. En nyttigare variant än de friterade som erbjuds av snabbmatskedjorna.

Instruktioner

Tid att förbereda: 00:20

Tid att laga: 00:40

Portioner: 4

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Börja med att skala potatis,rödlök och morötter och dela  i klyftor. Skär paprikorna i stora bitar.  Lägg allt på ett bakplåtspapper på en plåt och ringla lite olivolja och flingsalt över. Stek i ca 30 minuter i mitten av ugnen , kontrollera  med sticka så att grönsakerna känns färdiga.
  3. Kör crème fraiche, olivolja, basilikablad och flingsalt i en mixer till en sås. Den får en härlig grön färg.
  4. Skär kycklingfilén i bitar ca 2-3 cm stora. Vispa ägg i en djup tallrik.
  5. Blanda ströbröd, parmesanost, citronpeppar och salt i en  annan djup tallrik.
  6. Vänd kycklingbitarna först i äggen och därefter i ströbrödsblandningen.
  7. Stek kycklingbitarna några i taget i margarin eller smör i en stekpanna. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
  8. Lägg upp chicken nuggets, rotfrukter och basilikasås och servera med sallad.
Recept
  • Chicken nuggets
  • 4 st kycklingfilé
  • 1-2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 krm salt
  • 1-2 msk smör eller margarin att steka i
  • Rostade rotfrukter
  • 600 g potatis
  • 2-3 stora morötter
  • 1-2 rödlök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt efter egen smak
  • Basilkasås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 3-4 msk olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • ca 1/2 tsk flingsalt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *