Det här receptet har vi gjort många gånger. Supergott med parmesanpanerade chicken nuggets med rostade rotfrukter och basilikasås. Kycklingbitarna steks några i taget i en stekpanna under tiden som rotfrukterna rostas i ugnen. En nyttigare variant än de friterade som erbjuds av snabbmatskedjorna.
Instruktioner
Tid att förbereda: 00:20
Tid att laga: 00:40
Portioner: 4
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Börja med att skala potatis,rödlök och morötter och dela i klyftor. Skär paprikorna i stora bitar. Lägg allt på ett bakplåtspapper på en plåt och ringla lite olivolja och flingsalt över. Stek i ca 30 minuter i mitten av ugnen , kontrollera med sticka så att grönsakerna känns färdiga.
- Kör crème fraiche, olivolja, basilikablad och flingsalt i en mixer till en sås. Den får en härlig grön färg.
- Skär kycklingfilén i bitar ca 2-3 cm stora. Vispa ägg i en djup tallrik.
- Blanda ströbröd, parmesanost, citronpeppar och salt i en annan djup tallrik.
- Vänd kycklingbitarna först i äggen och därefter i ströbrödsblandningen.
- Stek kycklingbitarna några i taget i margarin eller smör i en stekpanna. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
- Lägg upp chicken nuggets, rotfrukter och basilikasås och servera med sallad.
Recept
- Chicken nuggets
- 4 st kycklingfilé
- 1-2 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 dl riven parmesanost
- 1 tsk citronpeppar
- 1 krm salt
- 1-2 msk smör eller margarin att steka i
- Rostade rotfrukter
- 600 g potatis
- 2-3 stora morötter
- 1-2 rödlök
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 1 msk olivolja
- flingsalt efter egen smak
- Basilkasås
- 2 dl lätt crème fraiche
- 3-4 msk olivolja
- 1 kruka färsk basilika
- ca 1/2 tsk flingsalt