Teriyakilax med nudelsallad och koriandermajonnäs

På fredag kvällen är det gott med något  lite festligare men som inte tar så lång tid att tillaga. Det är första gången jag gör den här rätten men den kommer jag definitivt göra flera gånger. Jag har använt färdig teriyakisås och majonnäs i rätten.

Låt gärna laxen marinera i teriyakisåsen medan du förbereder grönsakerna som ska bakas i ugnen tillsammans med laxen.

Instruktioner

Tid att förbereda: 00:20

Tid att laga: 00:30

Portioner: 4

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg laxen på en ett bakplåtspapperoch häll över teriyakisåsen, strö över sesamfrön och flingsalt.
  3. Förbered grönsakerna, skär zucchinin i mindre bitar, skala rödlök och skiva den och skär paprikan i bitar. Lägg grönsakerna runt laxen och ringla över ca 1 msk olivolja.
  4. Tillaga laxen i ugnen ca 15-20 minuter, laxen ska upp till minst 54 grader i innertemperatur.
  5. Blanda majonnäsen med dijonsenap,  lite vatten, pressad lime och koriander och krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
  6. Strimla sockerärterna. Koka nudlarna enligt beskrivning på förpackningen.
  7. Häll av vattnet på nudlarna och blanda med olja, sockerärter och bladspenat.
  8. Lägg upp nudelsalladen på ett stort fat och lägg laxen och de ugnsbakade grönsakerna över.
  9. Servera med koriandermajonnäs, extra teriyakisås och limeklyftor.
Recept
  • Teriyakilax med ugnsbakade grönsaker
  • 4 st laxfilé a 140 gram
  • 2 rödlökar
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • ca 1 dl teriyakisås
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk sesamfrön
  • 1/2 msk flingsalt
  • Risnudelsallad
  • 200 g risnudlar gärna platta
  • 150 g sockerärter
  • 60 g bladspenat
  • 1 msk olilvolja
  • Koriandermajonnäs
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • 1-1,5 tsk pressad lime
  • ca 0,5 -1 msk vatten
  • färsk koriander efter egen smak
  • salt och nymalen svartpeppar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *