Äppelkaka med knäckigt täcke

Den här äppelkakan gör vi ofta, den är  jättegod och det är inte så många ingredienser. Blandningen som hälls över äpplena blir frasig. Idag har jag gjort äppelkakan i portionsformar, trevligt att servera den så tillsammans med en klick vaniljglass eller vaniljsås. Degen räcker till 6 portionsformar eller en stor form.

Låt äppelkakan svalna ett par minuter före serveringen.

Instruktioner

Tid att förbereda: 00:15

Tid att laga: 00:25

Portioner: 6

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en ugnsfast form. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i klyftor och lägg dem i formen. Strö över lite kanel, socker och några droppar citronsaft.
  3. Smält smöret i en gryta och rör ner  socker, vetemjöl och bakpulver. Blanda om ordentligt och ta bort grytan från plattan.
  4. Klicka blandningen över äpplena och grädda i ca 25-30 minuter i mitten av ugnen.
  5. Servera med lite glass eller vaniljsås och njut.
Recept
  • Äppelkaka
  • ca 6 äpplen
  • 125 gram smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • lie kanel att strö över äpplen och lite socker om det är väldigt syrliga äpplen
  • citron, några droppar så att äpplen håller sig fräscha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *