Den här äppelkakan gör vi ofta, den är jättegod och det är inte så många ingredienser. Blandningen som hälls över äpplena blir frasig. Idag har jag gjort äppelkakan i portionsformar, trevligt att servera den så tillsammans med en klick vaniljglass eller vaniljsås. Degen räcker till 6 portionsformar eller en stor form.
Låt äppelkakan svalna ett par minuter före serveringen.
Instruktioner
Tid att förbereda: 00:15
Tid att laga: 00:25
Portioner: 6
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en ugnsfast form. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i klyftor och lägg dem i formen. Strö över lite kanel, socker och några droppar citronsaft.
- Smält smöret i en gryta och rör ner socker, vetemjöl och bakpulver. Blanda om ordentligt och ta bort grytan från plattan.
- Klicka blandningen över äpplena och grädda i ca 25-30 minuter i mitten av ugnen.
- Servera med lite glass eller vaniljsås och njut.
Recept
- Äppelkaka
- ca 6 äpplen
- 125 gram smör
- 1,5 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 3/4 tsk bakpulver
- lie kanel att strö över äpplen och lite socker om det är väldigt syrliga äpplen
- citron, några droppar så att äpplen håller sig fräscha