Vegetarisk lasagne med salladsost

Idag var vi sugna på något grönt och då blev det den här vegetariska lasagnen som går snabbt att göra och som är supergod. I receptet används färska lasagneplattor. Om du vill använda torkade plattor måste du tillsätta mer vätska. Gör då en bechamelsås på ett par dl och fördela mellan plattorna för annars blir lasagnen torr.

Instruktioner

Tid att förbereda: 00:15

Tid att laga: 00:30

Portioner: 4

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Börja med att förbereda grönsakerna, skala och skär morötterna i halvmånar. Hacka lök, vitlök, chili och skär zucchinin i tärningar.
  3. Fräs lök, vitlök och morötter i lite olja några minuter. Tillsätt zucchinin, chili, krossade tomater och creme fraiche. Krydda med salt, peppar och lite socker.
  4. Låt grönsakerna puttra i 10 minuter och tillsätt basilika och mer chili och kryddor om det behövs.
  5. Smula salladsosten och riv parmesanost.
  6. Börja med att grunda med ett tunt lager sås i botten på en ugnsfast form och varva sedan plattor, sås, spenat, salladsost och parmesan. Spara lite parmesan till överste lagret.
  7. Avsluta med sås överst och riven parmesanost.
  8. Ställ in i ugn ca 20 minuter, tills lasagneplattorna känns lagom mjuka. Passa lasagnen de sista minuterna så att det översta lagret inte blir bränt, täck då med lite ugnsfolie.
  9. Servera med sallad.
Recept
  • Lasagne
  • 2-3 morötter
  • 1 zucchini
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chili
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 400 g krossade tomater
  • 1 1/2- 2 tsk salt
  • 1/2 tsk salt
  • 1-2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 150 g salladsost
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 1 påse bladspenat
  • ca 2 dl riven parmesanost

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *