Tiramisu tröttnar jag aldrig på. Extra festligt att servera tiramisun i små glasburkar. Desserten kan förberedas 1-2 dagar innan den ska serveras, den blir bara godare ju längre kexen får dra åt sig kaffe- och likörblandningen. Glasburkarna jag har använt rymmer 2 st kex per burk.
Instruktioner
Tid att förbereda: 00:20
Tid att laga: 00:15
Portioner: 6
- Vispa grädde och 1 msk socker till hårt skum.
- Vispa äggulor och resten av sockret till en krämig smet.
- Tillsätt grädde och mascarpone lite i taget och rör om till en fluffig kräm.
- Blanda kaffe och amoretto i en liten kopp eller skål.
- Dela kexen på mitten och droppa över kaffe- och likörblandningen och lägg sedan 2 bitar i botten på varje burk. Kexen ska inte bli genomblöta utan få en lätt smak av amaretto och kaffe.
- Bred ett lager med mascarponekräm över kexen och fortsätt med ett lager kex till och avsluta med ett lager kräm. Sätt på locket på burkarna.
- Låt stå kallt till nästa dag.
- Sikta över lite kakao vid servering och njut!
Recept
- Tiramisu
- 2 dl vispgrädde
- 4 äggulor
- 3/4 dl strösocker
- 500 g mascarpone
- 200 g savoardikex
- 4 msk starkt kaffe
- 1,5 msk mandellikör (Amaretto)
- 1 msk kakaopulver