Tiramisu

Tiramisu tröttnar jag aldrig på. Extra festligt att servera tiramisun i små glasburkar. Desserten kan förberedas 1-2 dagar innan den ska serveras, den blir bara godare ju längre kexen får dra åt sig kaffe- och likörblandningen. Glasburkarna jag har använt rymmer 2 st kex per burk.

Instruktioner

Tid att förbereda: 00:20

Tid att laga: 00:15

Portioner: 6

  1. Vispa grädde och 1 msk socker till hårt skum.
  2. Vispa äggulor och resten av sockret till en krämig smet.
  3. Tillsätt grädde och mascarpone lite i taget och rör om till en fluffig kräm.
  4. Blanda kaffe och amoretto i en liten kopp eller skål.
  5. Dela kexen på mitten och droppa över kaffe- och likörblandningen och  lägg  sedan 2 bitar i botten på varje burk. Kexen ska inte bli genomblöta utan få en lätt smak av amaretto och kaffe.
  6. Bred ett lager med mascarponekräm  över kexen och fortsätt med ett lager kex till och avsluta med ett lager kräm.  Sätt på locket på burkarna.
  7. Låt stå kallt till nästa dag.
  8. Sikta över lite kakao vid servering och njut!
Recept
  • Tiramisu
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 3/4 dl strösocker
  • 500 g mascarpone
  • 200 g savoardikex
  • 4 msk starkt kaffe
  • 1,5 msk mandellikör (Amaretto)
  • 1 msk kakaopulver

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *