Pasta med räkor och gremolata

Den här rätten kan jag längta efter,  jättegott med räkorna som är brynta i lite smör och en gremolata  på örter, vitlök, citron och parmesanost.  Det enda som tar lite tid att göra är att skala räkorna men det är så mycket godare med färska än färdigskalade.  Servera med vitlöksbröd och ett glas vitt vin till.

Instruktioner

Tid att förbereda: 00:30

Tid att laga: 00:15

Portioner: 4

  1. Börja med att skala räkorna.
  2. Förbered gremolatan, finhacka persilja och salvia. Skölj citronen, riv citronskal, vitlöksklyftor och parmesanost. Blanda alla ingredienserna till gremolatan och ställ undan.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet från grytan  men spara ca 1/2 dl av pastavattnet
  4. Under tiden pastan kokar bryn smöret så att det får en lite nötig smak. Tillsätt räkorna och låt de bara bli varma
  5. Häll över pastan på ett serveringsfat. Blanda sedan ner det brynta smöret  med räkorna och gremolatan och rör om. Servera genast med vitlöksbröd, citronklyftor och riven parmesan.
Recept
  • Pasta med räkor
  • 400 g pasta
  • 1 kg räkor med skal
  • 50-100 g brynt smör beroende på om du använder torkad eller färsk pasta, den färska pastan kräver den större mängden smör
  • riven parmesanost
  • Gremolata
  • 2 msk färsk salvia
  • ca 1 dl färsk persilja
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl finriven parmesanost
  • salt och nymalen svartpeppar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *