Saftig och god bulgursallad som passar till det mesta. Är god till t.ex. schnitzel, kyckling, lax och lövbiff. Salladen får en härlig färg av att bulgurgrynen kokas i tomatkross. Är lika god dagen efter. Jag använder olika grönsaker från gång till gång, det mesta passar att blanda ned i tomatbulgurn.
Instruktioner
Tid att förbereda: 00:15
Tid att laga: 00:25
Portioner: 4
- Lägg bulgurgrynen tillsammans med tomatkross, vatten och buljongtärning i en kastrull och låt det puttra långsam under lock. Det brukar ta 15-20 minuter.
- Under tiden bulgurgrynen kokar hinner man förbereda och steka grönsaker som ska blandas ned i grytan när tomatbulgurn är klar. Hacka lök, morötter, paprika,purjolök och persilja i mindre bitar.
- Hetta upp en stekpanna med olja och fräs först lök och morötter, tillsätt paprika och purjolök efter några minuter. Grönsakerna ska fortfarande ha kvar sin spänst.
- Tillaga ärtorna enligt förpackningen.
- Tillsätt ca 1 msk olja och några droppar citronsaft i tomatbulgurn och blanda om . Smaksätt med lite salt och peppar. Om du vill ha det lite starkare tillsätt lite chilipeppar eller chiliflakes. Tillsätt till sist grönsakerna och rör om. Klart för servering.
Recept
- Tomatbulgur
- 3 dl bulgurgryn gärna stora
- 400 g krossade tomater
- 1-2 dl vatten
- 1 buljongtärning grönsak
- 2 msk oliv eller rapsolja
- 1-2 morötter
- 1 paprika
- 1/2 purjolök
- 1-2 dl gröna ärtor
- ca 1 dl hackad bladpersilja
- 1 citron (lite av saften)
- salt, peppar,chilipeppar och chiliflakes efter egen smak