Tomatbulgur

Saftig och god bulgursallad som passar till det mesta. Är god till t.ex. schnitzel, kyckling, lax och lövbiff. Salladen får en härlig färg av att bulgurgrynen kokas i tomatkross. Är lika god dagen efter. Jag använder olika grönsaker från gång till gång, det mesta passar att blanda ned i tomatbulgurn.

Instruktioner

Tid att förbereda: 00:15

Tid att laga: 00:25

Portioner: 4

  1. Lägg bulgurgrynen tillsammans med tomatkross, vatten och buljongtärning i en kastrull och låt det puttra långsam  under lock. Det brukar ta 15-20 minuter.
  2. Under tiden bulgurgrynen kokar hinner man förbereda och steka grönsaker som ska blandas ned  i grytan när tomatbulgurn är klar. Hacka lök, morötter, paprika,purjolök och persilja i mindre bitar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs först lök  och morötter, tillsätt paprika och purjolök efter några minuter. Grönsakerna ska fortfarande ha kvar sin spänst.
  4. Tillaga ärtorna enligt förpackningen.
  5. Tillsätt ca 1 msk olja och några droppar citronsaft i tomatbulgurn  och blanda om . Smaksätt med lite salt och peppar. Om du vill ha det lite starkare tillsätt lite chilipeppar eller chiliflakes. Tillsätt till sist grönsakerna och rör om. Klart för servering.
Recept
  • Tomatbulgur
  • 3 dl bulgurgryn gärna stora
  • 400 g krossade tomater
  • 1-2 dl vatten
  • 1 buljongtärning grönsak
  • 2 msk oliv eller rapsolja
  • 1-2 morötter
  • 1 paprika
  • 1/2 purjolök
  • 1-2 dl gröna ärtor
  • ca 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 citron (lite av saften)
  • salt, peppar,chilipeppar och chiliflakes efter egen smak

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *