Sweet chilistekt kycklingfilé med potatissallad

Den karamelliserade kycklingen tillsammans den goda potatissalladen är en riktig höjdare. Lika god dag 2 i matlådan om det skulle bli något över.  Passar även bra som bufférätt för kycklingen behöver inte vara varm vid serveringen, är god även ljummen. Är extra god med färskpotatis men välj en fast potatissort under vintersäsongen, jag använde Asterix senast och det blev jättegott.

Servera med sallad och ett gott bröd

 

Instruktioner

Tid att förbereda: 00:15

Tid att laga: 00:30

Portioner: 4

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2.  Skala potatisen, välj en fast sort som inte kokar sönder. Koka potatisen och låt den svalna.
  3. Skär kycklingen i ca 1,5-2 cm tjocka skivor. Bryn kycklingen i en  het oljad stekpanna så att den får färg, salta och peppra .Tillsätt sweet chilisåsen och låt koka ihop så att kycklingen blir karamelliserad.
  4. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form  tillsammans med såsen från stekpannan och låt den gå klart i ugnen, tar ca 10 minuter.
  5. Under tiden kycklingen tillagas  i ugnen görs dressingen till potatissalladen. Skölj och strimla salladslöken och blanda den med örter, olivolja, vinäger, salt och peppar.
  6. Skiva potatisen och blanda med dressingen. Lägg salladen på ett fat och när kycklingen är klar lägg den över potatisen och ringla över skyn/såsen från kycklingformen.
  7. Servera med sallad och gott bröd.
Recept
  • Kycklingfilén
  • 4 kycklingfilér
  • 1/2-3/4 dl sweet chilisås
  • salt och peppar
  • olja till stekningen
  • Potatissallad
  • I kg potatis gärna färskpotatis men annars en fast sort
  • 4 salladslökar
  • 1, 5 dl hackade persilja och gräslök
  • 1/2 dl mild olivolja
  • 2 msk vtvinsvinäger
  • salt och peppar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *