Smal kladdkaka med lime

Ibland är man sugen på något sött men vill ha något lite nyttigare och då passar det väldigt bra med den här kladdkakan. Inget smör alls i kakan, det är kvargen som gör att den blir så saftig. Är riktigt god speciellt med en klick lättvispad grädde till men den är god  att även  som den är. Den går fort att göra och det blir ca 10 bitar.

Instruktioner

Tid att förbereda: 00:15

Tid att laga: 00:20

Portioner: 10

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och använd gärna kokosflingor  istället för ströbröd till formen. Formen ska vara ca 24 cm med löstagbar kant.
  2. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda  mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt och vänd ner det  i äggsmeten tillsammans med kvarg och limeskal.
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  4. Låt kakan svalna och pudra lite florsocker och garnera med lite limeskal. Servera med en klick vispad grädde.
Recept
  • Ingredienser till kakan
  • 3 ägg
  • 2-2,5 dl socker
  • 1 dl vetermjöl
  • 3/4-1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 krm salt
  • 250 g kvarg/kesella naturell
  • rivet skal av en lime
  • Tillbehör
  • florsocker
  • lite limeskal eller tunna limeskivor
  • vispbar mellangrädde

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *