Wokad citrongräskyckling med sting

Den wokade citrongräskycklingen  är väldigt god och nyttig, mycket smak och kycklingen blir saftig av marinaden. Går alldeles utmärkt att äta rätten som den är och lägga till sallad istället för ris.

Jag tycker det är gott med jasminris till,  det mättar lite bättre än bara sallad till. Det är gott att strö över lite rostade solrosfrön eller cashewnötter.

Instruktioner

Tid att förbereda: 00:30

Tid att laga: 00:20

Portioner: 4

  1. Börja med att blanda marinaden till kycklingen. Hacka  chilin, ta bort alla kärnor eller spara några om du vill ha det lite starkare. Jag brukar ta bort alla kärnor men det beror på hur stark chilin är. Finhacka vitlöken, banka lätt på den vita hårda delen av citrongrässtjälken och finhacka även den. Blanda rapsolja och fisksås och lägg i den hackade chilin, vitlöken och citrongräset.
  2. Skär kycklingen i tunna strimlor och lägg i den i marinaden och låt den dra medan du förbereder resten av rätten.
  3. Skölj och skär alla grönsaker i ganska stora bitar. Ta även tillvara broccolistocken, är jättegod wokad.
  4. Gör dressingen, blanda rapsolja och limesaft med lite flingsalt.
  5. Gör riset efter beskrivning på förpackningen.
  6. Under tiden riset kokar woka först grönsakerna i lite rapsolja, börja med morötter, broccoli och haricots verts. Tillsätt paprika och purjolök efter några minuter och  woka någon minut till. Ta ur grönsakerna från wokpannan.
  7. Tillsätt kycklingen med marinad och woka tills kycklingen är klar och fått fin färg.
  8. Lägg i grönsakerna igen i pannan, ta bort wokpannan från plattan och tillsätt bladspenat. Ringla över dressingen och lite solrosfrön eller cashewnötter.
  9. Servera med ris och lite lime.
Recept
  • Marinad till kycklingen
  • 4 normal stora vitlöksklyftor
  • 4 msk rapsolja
  • 4 msk thailändsk fisksås
  • 1 citrongrässtjälk
  • 1 röd chilifrukt
  • 500 g kycklingfilé
  • Dressing
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk limesaft
  • 1/2 tsk flingsalt
  • Grönsaker och tillbehör
  • 2-3 st morötter
  • 1 broccoli
  • 1 paprika
  • ca 100- 150 gram haricots verts
  • 1/2 liten purjoök
  • 50-60 g babyspenat
  • 50 g rostade solrosfrön eller cashewnötter
  • 1-2 lime
  • Ris efter beskrivning på förpackning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *