En vegetarisk rätt som blir saftig av den goda citrondressingen. Gott med halloumin som bryter mot den syrliga dressingen. Går snabbt att förbereda och tillaga. Det känns bra med en köttfri dag. Servera med lite gott bröd till.
Instruktioner
Tid att förbereda: 00:15
Tid att laga: 00:20
Portioner: 4
- Koka spaghettin ”al dente” enligt förpackningen i välsaltat vatten.
- Under tiden spaghettin kokar hinner man förbereda och tillaga tillhbehören. Blanda citronskal, 3 msk citronsaft med 3 msk olivolja och tillsätt solrosfrön.
- Skiva halloumi och zucchini i lika tjocka bitar, grilla eller stek tills de fått fin färg och yta.
- Skär tomater och rödlök i tunna skivor.
- Häll av vattnet när spaghettin är färdig, spara ca 1/2 dl vatten. Blanda spaghettin med citrondressing, tomater, rödlök och bladspenat.
- Toppa med halloumi och zucchini.
Recept
- Spaghetti med grillad halloumi och zucchini
- 300-400 g spaghetti
- rivet skal av en halv citron samt 3 msk citronsaft
- 1+3 msk olivolja
- 500 g körsbärstomater, gula och röda
- 200-250 g halloumiost
- 1 zucchini grön eller gul
- 1 rödlök
- 50-60 g bladspenat
- salt och svartpeppar