Spaghetti Carbonara

Spaghetti  carbonara  på mitt sätt, perfekt när man inte har så mycket tid, bara några  få ingredienser och såsen förbereds medan spaghettin kokar. Jättegod och klar på 15 minuter.

Instruktioner

Tid att förbereda: 00:15

Tid att laga: 00:15

Portioner: 4

  1. Koka upp välsaltat vatten i en gryta, gärna under lock.
  2. När vattnet kokar lägg i spaghettin och koka ” al dente ” enligt förpackningen.
  3. Vispa ihop ägg, salt och lite svartpeppar. Riv  parmesanosten.
  4. Värm olja eller smör, tillsätt fläsk och vitlöksklyfta och fräs ett par minuter tills fläsket fått fin färg och oljan /smöret har tagit smak av vitlöken. Ta bort vitlöksklyftan och kasta den.
  5. Häll över spaghettin i stekpannan med fläsket och blanda om.  Ta bort stekpannan från plattan och tillsätt äggsmeten och parmesanosten, viktigt att äggen tillsätts efter att stekpannan tagits bort från plattan så att de inte koagulerar. Rör om och  strö över lite mer parmesan och  nymalen svartpeppar.
  6. Servera med sallad och ett gott bröd.
Recept
  • Spaghetti Carbonara
  • 400 g spaghetti
  • 150-200 g rimmat fläsk i bitar
  • 1,5- 2 dl parmesanost
  • 4 ägg
  • 1 vitlöksklyfta (hel)
  • 1 msk smör eller olja
  • salt och nymalen svartpeppar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *