Lunchsmörgås med kyckling, bacon och avokado

Matig smörgås som passar bra till lunch. Goda smaker, är enkel att göra och kyckling, bacon, avokado  och curry passar väldigt bra ihop. Har du stekt kycklingen tidigare tar det inte många minuter att göra.

Instruktioner

Tid att förbereda: 00:15

Tid att laga: 00:30

Portioner: 4

  1. Stek kycklingfilé , krydda med salt och peppar. Låt svalna lite.
  2. Rosta eller stek brödskivorna lite lätt så de får lite färg, stek bacon och lägg på hushållspapper så att fettet rinner av.
  3. Dela avokadon, droppa lite citronsaft på den så att den behåller sin fina gröna färg, skiva den tunt.
  4. Vispa majonnäs och vatten, börja med 1 msk vatten och tillsätt lite till om dressingen känns för tjock. Krydda med curry, salt och lite peppar, dressingen ska vara smakrik.
  5. Lägg ihop smörgåsen. Börja med alladsblad,  sedan skivad kycklingfilé och  avokado. Toppa med bacon, ringla över  currydressing och garnera med  tomat och ärtskott.
Recept
  • Lunchsmörgås med kycklingfilé
  • 3 st kycklingfilé
  • 4 skivor bröd, gärna ett saftigt surdegsbröd
  • 2 avokado
  • 140-150 g bacon
  • 0,5-1 dl majonnäs, går lika bra med vanlig som lättmajonnäs
  • 1-2 msk vatten
  • curry, salt och peppar efter egen smak
  • 1 romansallad
  • 10-15 körsbärstomater
  • ärtskott till garnering

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *