Ugnsbakad lax med karamelliserad lök och dragon

En riktigt god fiskrätt som går snabbt att göra. Den karamelliserade löken tillsammans med dragon och honung passar jättebra till lax.

Instruktioner

Tid att förbereda: 00:20

Tid att laga: 00:30

Portioner: 4

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen mjuk, häll av det mesta av vattnet. Tillsätt salt, lite varm mjölk och lite smör och vispa till fluffigt mos.
  2. Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs löken i ca 10 min på medelvärme, tillsätt sedan vinäger och stek ytterligare en minut. Blanda ner honung och dragon.
  3. Krydda laxen med 1 tsk salt och lägg de i en ugnssäker form. Täck laxen med lökblandningen, spara ca 1/2- 1 dl till serveringen. Tillaga laxen i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  4. Koka broccoli i lättsaltat vatten ett par minuter så den behåller sin krispighet.
  5. Servera laxen med potatismos, lökröra, broccoli och citronklyftor.
Recept
  • Lax med lökröra
  • 4 bitar laxfilé a 140 gram
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dragon
  • Tillbehör
  • 800 g potatis gärna mjölig sort
  • 200-300 g broccoli
  • 1-2 dl mjölk
  • 1-2 msk smör eller margarin (till mosen)
  • smält smör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *