En riktigt god fiskrätt som går snabbt att göra. Den karamelliserade löken tillsammans med dragon och honung passar jättebra till lax.
Instruktioner
Tid att förbereda: 00:20
Tid att laga: 00:30
Portioner: 4
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen mjuk, häll av det mesta av vattnet. Tillsätt salt, lite varm mjölk och lite smör och vispa till fluffigt mos.
- Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs löken i ca 10 min på medelvärme, tillsätt sedan vinäger och stek ytterligare en minut. Blanda ner honung och dragon.
- Krydda laxen med 1 tsk salt och lägg de i en ugnssäker form. Täck laxen med lökblandningen, spara ca 1/2- 1 dl till serveringen. Tillaga laxen i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Koka broccoli i lättsaltat vatten ett par minuter så den behåller sin krispighet.
- Servera laxen med potatismos, lökröra, broccoli och citronklyftor.
Recept
- Lax med lökröra
- 4 bitar laxfilé a 140 gram
- 2 rödlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk honung
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk dragon
- Tillbehör
- 800 g potatis gärna mjölig sort
- 200-300 g broccoli
- 1-2 dl mjölk
- 1-2 msk smör eller margarin (till mosen)
- smält smör