Gyros-kebab

Smakrik gyros, snabbt, gott och enkelt att göra. Servera med en vitlöksdressing och en fräsch sallad. Är man riktigt hungrig är det gott med rostade potatisklyftor till.

Instruktioner

Tid att förbereda: 00:15

Tid att laga: 00:20

Portioner: 4

  1. Skiva fläskkarrén tunt, skär inte bort för mycket fett för det smälter vid stekningen och gör köttet saftigt.
  2. Blanda senap, rapsolja och kryddor i en bunke.
  3. Stek köttet på ganska hög värme i några minuter.
  4. Värm pitabröden enligt instruktion på förpackningen.
  5. Gör en matig sallad och är du riktigt hungrig kan du göra lite rostade klyftpotatisar och servera till.
Recept
  • Gyros-kebab
  • 500 g benfri fläskkarré
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk senap
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 kryddmått chilipeppar
  • Vitlökssås
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • Tillbehör till gyros
  • 4 stora pitabröd
  • Matig sallad
  • eventuellt rostad klyftpotatis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *