Cevapcici med potatismos och olivröra

Den här passar helt perfekt att göra mitt i veckan och är en favorit i familjen, lättlagat och gott.

Instruktioner

Tid att förbereda: 00:30

Tid att laga: 00:30

Portioner: 4

  1. Blanda mjölk och ägg. Skär brödet och använd som ströbröd (eller alternativt köp ströbröd). Låt brödet suga åt sig vätska i ca. 10 minuter. Lägg i färsen och blanda om. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  2. Riv vitlöken och finhacka purjolöken till kryddblandningen, banda kryddorna med färsen. Låt färsen vila 10-15 min. så att kryddorna får ge ordentlig smak.
  3. Forma färsen till till järpar, blir ca 10 st av satsen och stek i smör och olja 7-10 min.
  4. Skala och finhacka lök och oliver till olivröran.  Blanda med citronskal, olivolja och några droppar citronsaft och smaksätt med salt och peppar.
  5. Skala potatis och koka dem mjuka  i saltat vatten.  Häll av vattnet  och klicka i lite smör och varm mjölk och vispa till ett fluffigt mos eller gör potatisstomp.
  6. Servera cevapcicin med potatismoset och olivröran.
Recept
  • Cevapcici
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1,25 dl mjölk
  • 2,5 skivor vitt bröd
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1/3 purjolök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • en gnutta chilipulver eller chilipeppar
  • Olivröra
  • 1 rödlök
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • rivet skal av en citron samt några droppar citronsaft
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Potatismos
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 1,5 dl mjölk
  • salt och svartpeppar

Ett svar på ”Cevapcici med potatismos och olivröra”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *