Den här passar helt perfekt att göra mitt i veckan och är en favorit i familjen, lättlagat och gott.
Instruktioner
Tid att förbereda: 00:30
Tid att laga: 00:30
Portioner: 4
- Blanda mjölk och ägg. Skär brödet och använd som ströbröd (eller alternativt köp ströbröd). Låt brödet suga åt sig vätska i ca. 10 minuter. Lägg i färsen och blanda om. Smaksätt med salt och vitpeppar.
- Riv vitlöken och finhacka purjolöken till kryddblandningen, banda kryddorna med färsen. Låt färsen vila 10-15 min. så att kryddorna får ge ordentlig smak.
- Forma färsen till till järpar, blir ca 10 st av satsen och stek i smör och olja 7-10 min.
- Skala och finhacka lök och oliver till olivröran. Blanda med citronskal, olivolja och några droppar citronsaft och smaksätt med salt och peppar.
- Skala potatis och koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och klicka i lite smör och varm mjölk och vispa till ett fluffigt mos eller gör potatisstomp.
- Servera cevapcicin med potatismoset och olivröran.
Recept
- Cevapcici
- 500 g nötfärs
- 1 ägg
- 1,25 dl mjölk
- 2,5 skivor vitt bröd
- 1 tsk salt
- svartpeppar
- 1/3 purjolök
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk malen koriander
- en gnutta chilipulver eller chilipeppar
- Olivröra
- 1 rödlök
- 1 dl urkärnade svarta oliver
- rivet skal av en citron samt några droppar citronsaft
- 1/2 dl olivolja
- salt och svartpeppar
- Potatismos
- 1 kg potatis
- 2 msk smör
- 1,5 dl mjölk
- salt och svartpeppar
Det var helt suveränt gott…